Вакуумні Пакувальні машини Henkelman-технології з майбутнього або новий погляд на зберігання продуктів
Голландська компанія Henkelman спеціалізується на випуску високоякісного вакуумного обладнання для упаковки продукції. Техніка не має заводського браку, оскільки проходить суворе тестування на всіх стадіях виробництва, в тому числі під час передпродажної підготовки. Кожна пакувальна машина-це європейська надійність, "золотий стандарт" якості. Тому наша компанія "Фуд ПАК СЕРВІС" тісно співпрацює саме з цим виробником.
5 фактів на користь вакуумної упаковки
Економія полягає не в заощадженні, а у відборі. Так, більшість рестораторів роблять ставку на якість товару і в зв'язку з цим вибирають вакуумну упаковку.
Використання подібної технології дозволяє:
1. Збільшити в 2-3 рази термін зберігання, а значить, товарообіг і асортимент продукції.
2. Зберегти корисні властивості і первісний вигляд сирих продуктів, напівфабрикатів, готових страв і сухофруктів.
3. Раціонально планувати обсяг закупівель на більш тривалий термін.
4. Порційно заготовлювати великі партії сировини.
5. Уникати непотрібних витрат, витрат.
Все це досягається завдяки унікальному методу пакування. Перед процесом запаювання з камери і пакета витягується повітря. Після чого впорскується нешкідливий газ (відбувається декомпресія), який м'яко обжимає товар. Потім зварювальна планка опускається і герметично запаює край, що запобігає потраплянню всередину бактерій і подальше їх розмноження.
Таблица порівняння термінів зберігання продуктів | |||
Продукт | Термін зберігання в звичайній упаковці, діб | Термін зберігання в вакуумній упаковці, діб | Температурний режим, ˚С |
Сирі продукти: | |||
Телятина, свинина, баранина, птиця | 2-3 | 6-9 | 0-2 |
Яловичина | 3-4 | 8-9 | 0-2 |
Риба | 1-2 | 4-5 | 0-2 |
Ковбаса (палка) | 7-15 | 20-30 | 2-5 |
Ковбаса (нарізка) | 4-6 | 15-20 | 2-5 |
Сир (твердий) | 10-15 | 15-20 | 2-5 |
Сир (м'який) | 5-7 | 10-15 | 2-5 |
Овочі | 1-3 | 7-10 | 4-8 |
Фрукти | 5-7 | 10-15 | 4-8 |
Готові страви: | |||
Супи | 2-3 | 8-10 | 2-5 |
М'ясо | 3-5 | 8-12 | 2-5 |
Заморожені продукти: | |||
М'ясо | 120-180 | 450-600 | -16-20 |
Риба | 90-120 | 300-360 | -16-20 |
Овочі та фрукти | 240-300 | 540-720 | -16-20 |
Сухі продукти: | |||
Сухофрукти | 90-120 | 360 | 23-27 |
Кава (мелена) | 60-90 | 360 | 23-27 |
Чай | 150-180 | 360 | 23-27 |
Сухе молоко | 30-60 | 360 | 23-27 |
Як вибрати вакуумний пакувальник?
Першорядна увага приділяється технічним характеристикам моделі: з яких матеріалів і як зроблена техніка. Наприклад, вакуумні пакувальники Henkelman (корпус і камера) виконані з нержавіючої сталі AISI 304. Кожен електричний елемент системи захищений по класу IP-65. Апарати оснащені потужними насосами Bush (німецького бренду зі світовим ім'ям), потужність яких становить від 3,5 до 9 кВт (65-300 м3/год). Згадані особливості впливають на продуктивність, а також зносостійкість обладнання. Далі приймаються до відома:
- габарити камер (- и);
- кількість і довжина запаєчних рейок;
- конфігурація моделі (настільна або підлогова);
- продуктивність насоса (в м3 / год);
- тривалість циклу (15-40 сек);
- цифрове управління (програмне забезпечення).
На прикладі моделі вакуумного пакувальника Polar 2-95 видно, наскільки ефективно використання 2-х камер (укладальних столів) з довгими запаювальними планками до 1100 мм. Всього за один цикл оператор зможе упакувати близько 6-8 пакетів. До того ж унікальний амортизуючий механізм на кришці забезпечить йому легкість роботи з апаратом.
Важливим є і гарантійний термін. Тривалість гарантійного обслуговування техніки Хенкельман становить 3 роки, а пакувальників серії Polar— 5 років. Термін служби таких пристроїв визначається 40 роками. Наприклад, перше наше обладнання Henkelman було завезено в країну більше 15 років тому. Воно справно працює досі. До того ж ринок б / у практично не надає для продажу машини цього бренду, тому що обладнання досі справно працює.